00 / 00
|

Традиционална новогодишна донација од Бимилк за децата од социјалните организации

Датум на објавување 28.12.2021.

Новогодишните празници се омилен дел од секое дете, па во пресрет на празниците Битолска млекара традиционално и оваа година ги израдува децата од семејства во социјален ризик со донација на млечни пакетчиња. 

Донацијата се состои во пакетчиња со млечни производи и сокови од портфолиото на компанијата, а се опфатени над 780 деца од целата држава. 
Распределбата и доставата на пакетчињата се одвива преку организациите Црвен крст на Република Северна Македонија, општинска организација Центар – Скопје, општинска организација Кисела Вода и општинска организација Битола, Дневен центар за лица со Даунов синдром „Доза среќа“, Граѓанско здружение за унапредување на образованието кај Ромската популација „Ирхом Топаана“, Организација на жени Турчинки од Македонија „Дерја“ и Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми „Прогрес“. 

„Радоста на децата за пакетчињата за време на празниците е навистина голема и секое дете треба да ја почувствува. Бимилк секоја година со своите донации го проширува опфатот на што е можно повеќе деца посебно на социјално загрозените семејства и маргинализираните групи. Оваа година во комуникација со организациите, преку кои се одвива донацијата, се донираат производи што им се потребни и се корисни за децата. Бимилк како компанија се залага за еднакви услови за секое дете и со секоја општествено одговорна активност се обидуваме да придонесеме за поголем социјален баланс“, велат од Бимилк.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal