00 / 00
|

Омиленото Битолско млеко со 10 витамини ја поддржа детската трка „Охрид трчаТ“

Датум на објавување 22.05.2023.

Витамини и детска забава за 600 детски насмевки

Со поддршката дадена од брендот Битолско млеко со 10 витамини се одржа детската трка во Охрид како дел од традиционалната спортско-рекреативна манифестација „Охрид трчаТ“. Приближно шестотини првачиња трчаа и се рекреираа во ревијалната трка и се информираа за здравите животни навики преку правилна рекреација и исхрана.

Присуството на брендот Битолско млеко со 10 витамини и поддршката токму на оваа трка е во насока на едукација на децата за потребата од дополнително внесување витамини и минерали преку омилениот детски напиток – Битолско млеко. Битолското млеко со 10 витамини покрај основните нутритивни состојки, протеини, калциум, фосфор, има дополнително збогатен состав со десетте најважни витамини неопходни за детскиот раст и развој, така што со консумирање на ова млеко се внесуваат и витамините Д3, А, Е, Б12, Б9, Б1, Б5, Б6, Б7 и Б3.

Овие витамини се од исклучителна важност за правилно функционирање на организмот и нивното внесување во секојдневната исхрана е повеќе од неопходно.

Многу од овие витамини не се дел од состојките во дневното мени, а се од исклучителна важност за правилно функционирање на организмот.

На неформалната детска трка сите првачиња кои истрачаа по 100 метри беа победници, за што добија медал финишер и подарок од Бимилк, она што им е најпотребно на децата за повеќе енергија и здравје - Битолско млеко со 10 витамини.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal