00 / 00
|

Екстремно спортување со Имлек Протеин на трката Охрид Ултра-Треил

Датум на објавување 30.05.2023.

Имлек Протеин беше задолжителниот протеински напиток за ултра спортистите на екстремната трка Охрид Ултра-Треил. Поддршката од брендот Имлек Протеин овозможи да се одржи уште едно издание на една од најатрактивните планинско-ридски трки. Повеќе од 400 учесници трчаа меѓу езера, облаци и планини и си ја обновуваа енергијата токму со Имлек Протеин.

Заради функцијата што протеините ја имаат во нашето тело и нивната улога во градење и регенерирање на ткивата и мускулите, сѐ почесто се препорачани од нутриционистите за исхраната на рекреативците и спортистите. Протеините при градењето на мускулната маса се трошат а телото не создава резерви кои може да ги користи во случај кога има дополнителна потреба од нив. Затоа потребно е постојано внесување на протеини и тоа на дневна основа и посебно за оние што се физички активни.

И токму тука Имлек протеин им помогна на спортистите за снабдување со протеин и регенерирање на исцрпените мускули во текот и по напорното трчање. Имлек протеин спортската зона како место каде тркачите си ја обновуваа енергијата и продолжуваа понатаму, создадена токму за нив, им ја даде неопходната поддршка во текот на трките и ги поттикна за подобри резултати. Охрид Ултра-Треил со своите четири трки понуди уникатно искуство во планинско трчање во Македонија, комбинирајќи тешки и лесни патеки, две недопрени езера и совладување високи и изложени планински масиви. Ова беше уште една во низата спортски трки каде Имлек протеин ја даде својата поддршка на сите присутни, спортисти, ентузијасти и рекреативци подготвени за освојување нови предизвици.

Имлек протеин е препорачлив затоа што не содржи додаден шеќер или лактоза, а процентот на млечни масти изнесува само 0,1%. Со консумирање Имлек протеин 300ml се добива загарантирана доза од 30g 100% чист млечен протеин. Достапен е како шејк во три различни вкуса, чоколадо, ванила и јагода, и како пудинг во две варијанти, чоколадо и ванила.

Заради големите придобивки од консумирањето Имлек Протеин, брендот и понатаму ќе поддржува спортски настани. До крај на годината следи забава за сите спортисти, ентузијасти и рекреативци подготвени за освојување нови предизвици.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal