00 / 00
|

Битолски сирења без адитиви за поздраво уживање

Датум на објавување 18.10.2016.

Сирењето е совршено за секоја пригода, од брза закуска до елегантна дегустација со аперитив – и се’ останато помеѓу овие две. Но, покрај тоа што е многу вкусно и хранливо, сирењето е и најразноврсниот млечен продукт чие консумирање може да влијае многу позитивно на здравјето во зависност од начинот на кој се произведува.

Некои луѓе внимаваат и ја ограничуваат консумацијата на сирење, најчесто поради мастите и бидејќи се грижат за својата линија, но исто така и поради адитивите кои сирењата ги содржат со цел зголемување на рокот на употреба, подобрување на вкусот или бојата.  Меѓутоа, со правилно применетите модерни технологии на производство на сирење нема потреба од вакви ограничувања, туку напротив, сирењето станува продукт кој позитивно влијае врз добросостојбата на организмот.

Повеќето производители на прехранбени производи во трката за подобар продукт не ги бираат адитивите и нивните количини. Бимилк е една од ретките компании во земјава и регионот кои постојано работат на подобрување на процесот на производство во насока на добивање на поздрави продукти. Па така, Битолските сирења се богати со многу хранливи материи, протеини, калциум, а содржат и многу витамини.

Благодарение на капиталните инвестиции и модернизацијата на технологијата, токму белите сирења на Бимилк се произведуваат од 100% млеко и не содржат конзерванси, емулгатори, суплементи и вештачки бои, со што се едни од најздравите млечни продукти на македонските трпези. Покрај ова, со последните надградби на технологијата, вкусните Битолски бели сирења имаат намалено ниво на сол за 20%.

На овој начин Бимилк уште еднаш ја покажува својата стратегија да инвестира во технологиите на производството, со цел подобрување и надградба на своите продукти, а во функција на здравјето на консументите.

00 / 00
|
Nazad
|
01 / 02

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Moja Kravica Junior 250ml

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex saepe odio animi, dolores impedit architecto fuga quam ut, accusamus totam illo doloremque ipsum, deleniti veritatis numquam corporis commodi repellat quasi.

Informacije o proizvodu
Proizvod i opis
Pakovanje/SKU
mlečna mast
Rok trajanja i uslovi čuvanja
Transportno pakovanje
Proteini
Ugljeni hidrati
Energetska vrednost
Balans+ jogurt
TTOSO 1kg
1g
25 dana
12 komada
3,2g
5,2g
192kJ/46kcal